Staffli

Alla inlägg den 8 januari 2014

Av B - 8 januari 2014 09:16

Min allra första manga tjej!


Okej, så nu har jag gjort min allra första manga tjej, det tog tre försök att förstå tekniken, jag använde mig av #promarks , detta var också något nytt för mig, jag köpte #Manga starterpack på #Panduro .  Med detta följde en mycket bra och lärorik mangakurs, jag som är helt ny på detta lärde mig snabbt med hjälp av den medföljande mallen, man lär sig snabbt hur proportionerna ter sig till mangafigurens ansikte samt att en mindre ingående del av kursen riktar sig mot öga, näsa och mun.


Med denna kurs får man även lära sig att blanda färgerna, detta mina vänner var inte enkelt, nyckeln till ett lyckat försök är att veta i förväg vilket resultat som blir, mitt tipps är att ni testar på ett annat papper med div färger för att se vilka som kompletterar och vilka som skär sig.


För att nyansera håret så har jag använde jag mig av  följande två färger: Red R66 och Tulip Yellow Y337

Till klänningen: Tulip Yellow Y337 och Apple G338

Detta gav som ni ser färgerna mer liv och man kan antyda ljuskällans läge.


 


(Ber om ursäkt för dåligt foto, kommer scanna bilderna framöver)


Som grund valde jag att använda mig av blyerts, och den medföljande kartan med proportions anvisningarna. Att först lägga grunden i blyerts ger dig  mycket hjälp för att fastställa skuggningar och andra delar av figuren, som ni ser så har jag inte tecknat benen än, dessa kommer jag att göra med blyerts och sedan fylla i med promarks.


//Becca


 


#Spotify



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards